A sírköves szakember telefonszáma

Gránit sírkő

A gránit sírkő és tulajdonságai
A gránit nemes anyag, mely a sírkő készítésben a magas minőséget, ennek folytán a magasabb árkategóriát is képviseli. Népszerűségét számos olyan tulajdonsága adja, ami a sírkő készítésnél nagyon jól kihasználható, ám természetesen, mint minden anyagnak, a gránitnak is vannak olyan negatívumai, melyeket nem árt megismerni, mielőtt mellette döntünk.

A gránit szó hallatára a megrendelők általában megnyugszanak, hogy a sírkő kiváló anyagból fog készülni. Azonban a dolog ennél összetettebb, hiszen nem minden sírköves dolgozik valóban jó minőségű, időtálló alapanyagokkal. Általánosságban elmondható, hogy a gyengébb minőséget képviselő gránitok Kínából származnak. Ezek szétfagynak, hajlamosak a foltosodásra és a rozsdásodás veszélye is fokozottan fennáll náluk. Célszerű a megrendelés előtt tájékozódni, hogy honnan származik az alapanyag, amivel a mester dolgozni fog. De még jobb, ha nem csupán a származási országra térünk ki, hanem valóban az anyag minőségére koncentrálunk, mikor információkat gyűjtünk.

A jó minőségű gránit azonban mindenképpen ideális választás a sírkőhöz. Igen kemény kőzet, amit bár faragni kissé nehézkesebb, ezért költségesebb is, bátran választhatunk egy elegáns, igényes és szép megjelenésű sírkő elkészítéséhez. Fényes felülete nem kopik, tisztán tartása pedig egyszerű a hozzátartozók számára.

Lehetővé teszi azt is, hogy a leginkább személyesre tervezzük a sírt, hiszen szinte végtelen színskálában és természetes mivolta folytán minden esetben egyedi mintázattal érhető el ez az anyag. Szintén előnyös tulajdonsága, hogy könnyen szétszedhető és újra összerakható, felújítható, ha szükséges. Tehát időtálló választás egy méltó síremlék elkészítéséhez.

Gránit síremlékek készítése. Urnasírkő, urnakripta, szimpla sírkő, dupla sírkő és kripta készítése kiváló minőségű gránit alapanyagokból