A sírköves szakember telefonszáma

Márvány sírkő

A márvány sírkő
Tömör szerkezetű, természetes kőfajta, melyet nem csak a sírkő készítésben, de munkalapok előállításához, padló burkolásához is előszeretettel felhasználnak. Mégis, viszonylag kényes anyagnak tartják, amit sokan nem is ajánlanak sírkő készítéséhez. Azonban, ha megismerjük előnyeit és hátrányait, látni fogjuk, hogy semmi akadálya annak, hogy márványból gyönyörű és minden igényt kielégítő sír szülessen.

Tény, hogy nem a márvány az az anyag, ami a leginkább ellenáll az időjárás viszontagságainak. Hajlamos a foltosodásra, a mohásodás is jellemző rá, de ezek nem végzetes problémák, hiszen megvan az a jó tulajdonsága, hogy egy kis csiszolással tökéletesen újjávarázsolható.

Megvannak tehát a maga hátrányai, de előnyeinek sora ennél hosszabb. Esztétikai szempontból talán a legmutatósabb kőfajta a sírkő készítésben. Általában fehér, fekete, szürke, tört fehér, zöld vagy rózsaszínes árnyalatokban láthatjuk a temetőkben. Megmunkálása könnyebb, mint a gránité, hiszen a márvány puhább kő, így bonyolultabb formákat is egyszerűbben lehet belőle kialakítani, valamint gravírozása is kevesebb időt vesz igénybe. Egyedi mintázatával utánozhatatlan megjelenést kölcsönöz a síremléknek, biztosan nincs belőle két egyforma darab. Gondozása egyszerű, vizes lemosással szépen karbantartható évtizedeken át.

Jellemzően Olaszországban is ezekből készülnek a sírkövek, ami azért sokat mondó, mert ott aztán bőségesen áll rendelkezésre gránit. Mégis ezt választják, mivel annak is megvan a szépsége, ahogyan a márvány öregszik és antik formát ölt. Márvány sírkő készítése, kedvező áron, garanciával.