A sírköves szakember telefonszáma

Sírkő gravírozás

Sírkő gravírozás
Akárcsak a feliratok és idézetek, a sírkő gravírozás is azt a célt szolgálja, hogy a síremlék személyesebb legyen. Mégpedig különböző, az elhunytra valamilyen módon jellemző vagy vele kapcsolatban álló motívumok, képek vagy akár róla készült portré révén. A gravírozást is vállaló sírkő készítőknél rendelkezésre áll katalógus a választható motívumokból, de természetesen arra is lehetőség van, hogy a megrendelő által hozott kép alapján készüljön el a síremléket díszítő ábra, mégpedig a leginkább élethű módon.

A gravírozásnak számos előnye van, amit a sírkő készítésnél nagyon szépen, ízlésesen lehet kamatoztatni. Olyasfajta tartós megoldás ez, ami maradandó személyes emléket állít az elhunytnak. Mivel a gravírozás technikájával készült szövegek és képek időtállók, nem tesz bennük kárt az időjárás és amíg a sírkő áll, eredeti szépségüket megőrzik. Rajzokkal, portrékkal, vallási jelképek ábrázolásával olyan különleges hatás érhető el, amit a síron semmilyen más módon nem tudnánk megjeleníteni. A gravírozás segítségével utalhatunk akár elhunyt szerettünk kedvenc időtöltésére – pl. vadászat, horgászat, sportok -, ábrázolhatjuk őt családi körben vagy ábrázolhatunk a vallási hovatartozásra utaló, a gyászhoz kapcsolódó szimbólumokat is.

Ez a finom megmunkálási folyamat azonban felkészültséget és megfelelő technikai hátteret igényel a mestertől. Általában lézeres gravírozással készítik ezeket képeket, ami nagy pontosságra és részletezésre ad lehetőséget a kidolgozásban. A képnek térbeli hatást kölcsönöz, elsősorban sötétebb árnyalatú sírköveken mutat nagyon jól a kirajzolódó kontrasztok miatt.