A sírköves szakember telefonszáma

Sírkövek alapozása

A sírkövek alapozásáról
Amikor sírkőről van szó, a legtöbben csak a kész sírt látják maguk előtt, gyönyörű kővel, márvánnyal vagy gránittal, tökéletes formára kifaragva, káprázatos színárnyalatban. Ám a sírkő készítés az alapozásnál kezdődik. Hiába fektetünk egy vagyont a drága anyagba, ha az alapozás nincs megfelelően elvégezve, számos végzetes hiba adódhat, mégpedig rövid időn belül.

A minőségi munka a sírkő készítésnél magában foglalja a minőségi alapozást is. A statikai biztonság, elengedhetetlen egy sír számára, ha azt évtizedeken át biztonságban akarjuk tudni és nem szeretnék újabb költségekbe verni magunkat, hogy a rosszul elkészített alapot és annak következményeit helyrehozassuk. Egy, a munkájára valóban adó sírköves szakember éppen ezért igen nagy hangsúlyt fektet erre a munkafázisra.

A föld kiásása és a talaj tömörítése után kerül kialakításra a kavicságy. Ennek legfőbb szerepe a sírkő rugalmasságának biztosítása, de emellett a nedvesség elvezetésében is fontos a funkciója. A monolit vasbeton szerkezet a teherelosztás feladatát látja el, stabilizálja a sírkövet. Ezért nagyon lényeges, hogy a csakis a minőségileg megbízható anyagok kerüljenek felhasználásra.

A vasbeton pillérek szintén fokozzák a stabilitást, megakadályozzák a későbbiekben a sír megdőlését, süllyedését. Ezután következik a keret összeállítása, sarokvasalatok segítségével. A keret minimálisan, csupán néhány centiméterrel csökkenti a sír belső térfogatát, így nem befolyásolja annak eredeti befogadóképességét.

Sírkő felújítás és sírkő bontás rövid határidővel Pest megyében és Budapesten.